Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Dagens middag var inte fy skam! Tog lite tid (eller ja, om man bestämmer sig för att göra tredubbel sats hummus och en gigatisk sats PB&J-cookies samtidigt som denna middag som består av tre olika delar, så får man kanske skylla sig själv…) men det var det utan tvekan värt!

Låt mig presentera; mandelpanerad kyckling med en jordgubb&balsamico-sås, och till det blomkålsmos med färsk basilika och philadelphia

Mandelpanerad kyckling:
  • kycklingfiléer
  • äggvita
  • hackad mandel
Sås:
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk brunt socker (jag använde kokossocker)
  • 1/4 hönsbuljontärning
  • hackad basilika efter smak
Blomkålsmos:
  • 400 g fryst blomkål, tinad
  • 3/4 hönsbuljongtärning
  • färsk basilika efter smak
  • 3 msk philadelphia
  • salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader och platta till kycklingfiléerna så gott det går. Vänd i äggvitan, och sedan i nöthacket. Lägg i en ugnsform och täck över med folie. Ha i ugnen tills kycklingen är klar, tar ungefär 30-40 minuter. Jag tog bort folien sista minuterna för att få lite extra yta.
.
Mixa ihop jordgubbar, balsamvinäger och socker. Ha över i en kastrull och tillsätt buljong och basilika. Koka försiktigt upp och sänk sedan värmen för att låta det stå på låg värme i 5 minuter.
.
Koka blomkålen med buljongen, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Rör ner philadelphia, basilika och kryddor.
Annons

12 kommentarer

  1. Det här ska testas när jag kommer hem från vandringen! Blomkålsmos är ju sååå gott och den där kycklingen och såsen vill jag smaka på ;D

  2. Det här ska testas när jag kommer hem från vandringen! Blomkålsmos är ju sååå gott och den där kycklingen och såsen vill jag smaka på ;D

Lämna en kommentar

Annons
Annons