Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons
COPYCATS & DIYGODISKostRecept

Så gör du egen (sockerfri) vit choklad

När det gäller ingredienser och livsmedel jag använder mig av i bak, så finns det några saker som kan vara rätt kluriga att hitta i butik (om en inte bor i en större stad). Nu för tiden är det sällan svårt att få tag i kokosmjöl och liknande, det brukar finnas även i mindre affärer, men det finns alltså några saker även jag kan ha svårt att hitta. Exempelvis sockerfria marshmallows. Jag har sett det på två ställen (båda Coop-butiker) och då köpt med mig de få påsar som funnits på hyllan. Sockerfri vit choklad är också riktigt svårhittat, i alla fall omkring där jag bor.

Så – jag försöker skapa egna recept för de här svårfunna men ack så roliga ingredienser jag gärna använder i bakverk. Jag har redan bloggat mitt recept på sockerfria marshmallows, och idag kommer ett recept på hur du gör egen sockerfri vit choklad. Busenkelt, är det dessutom!

SOCKERFRI VIT CHOKLAD – basrecept

Det här behöver du:

  • 3 tsk mjölkpulver
  • 32g (3/4 dl) sukrin melis
  • en nypa vaniljpulver
  • en nypa salt
  • 60g kakaosmör, hackat

Gör såhär:

  1. Blanda ihop alla ingredienser förutom kakaosmör, se till att få bort ev. klumpar, så du får en helt slät blandning.
  2. Smält det hackade kakaosmöret över vattenbad.
  3. Rör/vispa ner den torra blandningen och fortsätt röra under upphettning tills alla ingredienser “lösts sig samman” till en jämn smet.
  4. Häll i en form, antingen en pralinform eller om du bara vill ha en chokladkaka kan du lägga bakplåtspapper i botten av en vanlig plastlåda och hälla chokladen däri.
  5. Låt svalna så den stelnar. Klart att använda för bak!
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons