Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons
COPYCATS & DIY

Att göra eget sockerfritt marshmallow-fluff

Jag fortsätter experimentera och testa mig fram för att skapa sockerfria substitut till produkter och ingredienser jag vill inkludera i bakverk och recept av olika slag. 

Denna vecka bakas det olika godsaker innehållandes sockerfritt marshmallow fluff här hemma, och innan jag delar med mig av de recepten ska ni såklart få receptet på själva marshmallow fluffet. Superenkelt!

Sockerfritt marshmallows-fluff

receptet ger knappt 1 liter fluff

Du behöver:

  • 2 äggvitor
  • 300g fibersirap clear (≈2 dl + 2 msk)
  • 1/4 tsk salt
  • 2 dl + 2 msk sukrin melis (eller vanligt florsocker)
  • 1/4 tsk vaniljpulver

Gör såhär:

  1. Vispa ihop äggvitor, sirap och salt tills det tjocknar och bildar toppar. Det tar några minuter bara.
  2. Tillsätt sukrin melisen, lite i taget, medan du fortsätter vispa på låg hastighet.
  3. Vispa tills du har ett fint och jämnt fluff, det tar 1 minut eller så. Smaksätt med vaniljpulver.
  4. Fluffet är nu klart och redo att användas! Håller fint i kylskåp i en vecka i alla fall.

PS: idéer på vad en kan göra med marshmallow fluff? Lämna en kommentar!

Annons

4 kommentarer

  1. Blir det inte lite som maräng? Jag toppade min ugnsbakade gröt med sockerfri maräng häromveckan, det blev jättegott!

  2. Någonting med nötsmör tror jag blir finfint. Typ av “fluffernutter” stuket. Eller någon slags decompserad rocky road dessert? Swirls på bakverk (typ choklad ganache och detta i snyggt mönster. Som fyllning i ‘cup’ eller bars? Variant på mumsmums/gräddbullar?

Lämna en kommentar

Annons
Annons