Att göra eget sockerfritt marshmallow-fluff
Jag fortsätter experimentera och testa mig fram för att skapa sockerfria substitut till produkter och ingredienser jag vill inkludera i bakverk och recept av olika slag.
Denna vecka bakas det olika godsaker innehållandes sockerfritt marshmallow fluff här hemma, och innan jag delar med mig av de recepten ska ni såklart få receptet på själva marshmallow fluffet. Superenkelt!
Sockerfritt marshmallows-fluff
receptet ger knappt 1 liter fluff
Du behöver:
- 2 äggvitor
- 300g fibersirap clear (≈2 dl + 2 msk)
- 1/4 tsk salt
- 2 dl + 2 msk sukrin melis (eller vanligt florsocker)
- 1/4 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
- Vispa ihop äggvitor, sirap och salt tills det tjocknar och bildar toppar. Det tar några minuter bara.
- Tillsätt sukrin melisen, lite i taget, medan du fortsätter vispa på låg hastighet.
- Vispa tills du har ett fint och jämnt fluff, det tar 1 minut eller så. Smaksätt med vaniljpulver.
- Fluffet är nu klart och redo att användas! Håller fint i kylskåp i en vecka i alla fall.
PS: idéer på vad en kan göra med marshmallow fluff? Lämna en kommentar!
Annons
förgående artikel
Sega kanelbulls-proteinbars med mandelcrunch & vit choklad
nästa artikel
Blir det inte lite som maräng? Jag toppade min ugnsbakade gröt med sockerfri maräng häromveckan, det blev jättegott!
Någonting med nötsmör tror jag blir finfint. Typ av “fluffernutter” stuket. Eller någon slags decompserad rocky road dessert? Swirls på bakverk (typ choklad ganache och detta i snyggt mönster. Som fyllning i ‘cup’ eller bars? Variant på mumsmums/gräddbullar?
Jag toppade min Cheesecake med lite fluff :))
GOTT!