Vardagsmat som går snabbt att fixa, och dessutom smakar lika bra dagarna efter i matlådan – det är bra vardagsmat det! Här i form av nötfärsbiffar med grekiska smaker, serverade med en grön pastasallad med fetaost. Supergott!
GREKISKA NÖTFÄRSBIFFAR med grön pastasallad med fetaost
Biffar: (8 stycken)
- 500g nötfärs
- 1 äggvita
- 3 msk röd pesto, jag använde Ica’s paprika pesto
- 1/2-1 msk vitlökspaste (alternativt 1-2 pressade vitlöksklyftor)
- 1 msk färsk basilika, hackad och väl packad i måttet
- färskmalen vitpeppar
- salt
Pastasallad:
- pasta av valfri sort, jag använde 1 paket grön bönfettuccine från Nick’s
- 1 tomat
- 1/2 rödlök
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk färsk basilika, hackad och väl packad i måttet
- 1 msk färsk persilja, hackad och väl packad i måttet
- 1 tsk vitlökspaste (alternativt 1 pressad vitlöksklyfta)
- 1-2 tsk citronsaft
- malen svartpeppar
- salt
- 150g tärnad fetaost
Gör såhär:
- Börja med biffarna; ner med alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop förhand. Ställ in i kylen så länge, och fortsätt med pastasalladen;
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, spola med kallt vatten och låt svalna.
- Träna tomat och skiva rödlöken tunt. Ställ åt sidan.
- Rör ihop balsamvinäger, örter, vitlök och citronsaft i en stor skål. Salta och peppra.
- Vänd slutligen ner pasta, tomat, rödlök och fetaost i dressingen.
- Ta ut den förberedda nötfärsen ur kylen och forma till 8 biffar. Stek i valfritt matfett, först på hög värme i några minuter på var sida så de får yta, sänk sedan värmen tills de är färdiga.
Annons
förgående artikel
Lite distans och balans, tack.
nästa artikel
De där biffarna ser HELT magiska ut?! Måste prova laga de! :*