Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons
CHEESECAKE & PAJKostOkategorieratReceptVardagsuppdatering

torsdagskvällis: snabb “cheesecake”

Har haft ännu en galen dag. Morgondagen blir lika stressig den, om inte värre då jag ska in några timmar tidigare för att fota.. sen är det fredag så AW och en sen kväll på kontoret lär ju bli aktuellt.. efter det Uppsala direkt. I alla fall, efter dagar som dessa fyller jag på med fina kvällsmys – idag en “cheesecake” med nötbotten och två “fyllningar”: jordnötskeso och blåbärskräm. Mums så gott!
Botten gör du på nötter och frön efter smak (alternativt de som finns hemma, så gjorde jag) som du blötlägger medan du gör de två fyllningarna.

Jordnötskeso: blanda ungefär 40% kvarg och 60% keso med en rejält klick jordnötssmör.
Blåbärskräm: rör ihop kvarg, frysta blåbär och lite vaniljpulver.

Mixa nötterna/fröerna till en geggig massa, och lägg i botten på ett glas. Sedan i med jordnötskeso, blåbärskräm och sist toppar du förslagsvis med maaassa riven kokos 😀 jag hade på några torkade blåbär också för syns skull. Innan man har på kokosen kan det vara en bra idé att ställa in glaset med “kakan” i frysen om man vill ha den lite fastare/krämigare (kallare..?)

 

Annons

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons