Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Jag har alltid gillat Biscotti. Ni vet, de där söta skorporna, ofta med mandlar eller choklad. Jag har aldrig gjort några själv (tills nu, då) utan åt de som mamma köpte hem någon gång då och då. Till jul brukar min lillebrors klass alltid sälja julbak för att samla ihop pengar till klass-kassan, och någon förälder där gör visst himla fina saffrans biscotti. Älskar dem. Så jag tänkte, kan man healthy:fiera i princip alla andra bakverk, varför skulle det inte gå att få till en liten skorpa?

Jag gjorde två varianter här hemma, en med choklad och en med just saffran. Båda blev sanslöst goda och dessutom söta att titta på 🙂 Här kommer receptet på choklad-varianten, men feel free att skippa kakaon och ersätta med valfri smaksättning 🙂

Blöta:

  • 3 äggvitor
  • 4 msk äppelmos
  • 4 msk kvarg (eller grekisk yoghurt)
  • 4 msk mjölk
  • 1/2-1 dl socker, eller motsvarande sötning (smaka av)

Torra:

  • 3 dl mandel malt till ett fint mjöl
  • 2 skopor proteinpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 4 msk hackade mandlar

Mixa blöta och torra för sig (inte mandlarna). Rör ner den torra blandningen i den blöta, och tillsätt mandel. Bre ut på en plåt (2-3 cm tjock) och grädda i 160 grader i 20-30 minuter. Ta ut, skär i bitar och lägg kakorna “på sidan”. Grädda i ytterligare 20-30 minuter, ta ut och vänd på kakorna, och grädda återigen i 20-30 minuter. Låt svalna helt, sedan har du krispiga och kalasfina biscotti’s 🙂

Annons

18 kommentarer

  1. Ser sjukt gott och tänker faktiskt testa det redan imorgon! Vad använder du dig av för äppelmos, fungerar det med sockerfri tror du? Kan man använda sig av vilket som helt proteinpulver? 🙂

    1. yes, jag använder ÖNOS lågkalori (sockerfritt) så det funkar finfint! 🙂 och proteinpulver borde du kunna använda vilket som, jag tar alltid bara det jag har hemma

  2. Ser sjukt gott och tänker faktiskt testa det redan imorgon! Vad använder du dig av för äppelmos, fungerar det med sockerfri tror du? Kan man använda sig av vilket som helt proteinpulver? 🙂

    1. yes, jag använder ÖNOS lågkalori (sockerfritt) så det funkar finfint! 🙂 och proteinpulver borde du kunna använda vilket som, jag tar alltid bara det jag har hemma

  3. Hej! Har sett att du ofta använder äppelmos i din recept vilket jag inte är så jätte förtjust i haha;) så undrar om man kan byta ut det till något annat? Sen undrar jag oxå hur stor mängd en skopa motsvarar? Tack för en bra blogg!:)

    1. hej! Jag är inte heller vidare förtjust i äppelmos, äter det aldrig “som det är”. Men i bakverk tillför det saftighet och konsistens, i de allra flesta recept (förutom typ äppelkaka etc som SKA smaka äpple) så känner man inte ens av moset.
      En skopa (antar att du menar proteinpulver) motsvarar i regel ca 30 g.
      Tack själv! 🙂

  4. Hej! Har sett att du ofta använder äppelmos i din recept vilket jag inte är så jätte förtjust i haha;) så undrar om man kan byta ut det till något annat? Sen undrar jag oxå hur stor mängd en skopa motsvarar? Tack för en bra blogg!:)

    1. hej! Jag är inte heller vidare förtjust i äppelmos, äter det aldrig “som det är”. Men i bakverk tillför det saftighet och konsistens, i de allra flesta recept (förutom typ äppelkaka etc som SKA smaka äpple) så känner man inte ens av moset.
      En skopa (antar att du menar proteinpulver) motsvarar i regel ca 30 g.
      Tack själv! 🙂

  5. Hejsan! Måste först och främst säga att du är en otroligt stark person med vacker energi. Samt att du inspirerar och motiverar med sådan glädje och vilja. Tack för det 🙂 … sen undrar jag, som inte använder mig av proteinpulver eller liknande tillskott (känner mig inte i behov av det … just nu :P) så då undrar jag vad man kan byta ut proteinpulvret mot, som ändå gör biscottin proteinrik? Och om jag vill byta ut chokladen till saffran, vilken mängd ska jag använda mig av? 🙂

    1. någon typ av mjöl, tex mer mandel eller kanske kokosmjöl 🙂 en skopa är ca 60 g, så ungefär det. Jag kan dock inte svara för konsistens/smak! jag vet faktiskt inte hur mycket jag använde, men ca ett halvt paket kanske? eller ett helt kanske.. det ska vara mycket! SMAKA mycket liksom 😀

  6. Hejsan! Måste först och främst säga att du är en otroligt stark person med vacker energi. Samt att du inspirerar och motiverar med sådan glädje och vilja. Tack för det 🙂 … sen undrar jag, som inte använder mig av proteinpulver eller liknande tillskott (känner mig inte i behov av det … just nu :P) så då undrar jag vad man kan byta ut proteinpulvret mot, som ändå gör biscottin proteinrik? Och om jag vill byta ut chokladen till saffran, vilken mängd ska jag använda mig av? 🙂

    1. någon typ av mjöl, tex mer mandel eller kanske kokosmjöl 🙂 en skopa är ca 60 g, så ungefär det. Jag kan dock inte svara för konsistens/smak! jag vet faktiskt inte hur mycket jag använde, men ca ett halvt paket kanske? eller ett helt kanske.. det ska vara mycket! SMAKA mycket liksom 😀

Lämna en kommentar

Annons
Annons