Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Igår ville jag ha lite julkänsla. Praliner, går ju alltid hem (choklad) och inget är väl mer juligt pepparkakor? Så, vad sägs om alldeles fantastiskt goda och söta små praliner med len pepparkaksfyllning, och som dessutom är riktiga små protein-bomber? Som om inte det vore nog, så är de helt nöt-fria, något många bett om, nötfritt gotte. Perfekta att bjuda på under glöggminglet! • 1 dl keso
• 20 g (en knapp skopa) casein proteinpulver med vaniljsmak*
• 3 msk äppelmos
• 1 msk + 2 tsk kokosmjöl
• 1,5 tsk pepparkakskrydda
• 0,5 tsk kanel
• 3 tsk socker eller sötning som mäter lika
• 50 g choklad

*Du kan använda vassle istället för casein, ta då 30 g proteinpulver. Du kan också ta 15g+15g av vassle/casein.

Mixa allt utom chokladen med stavmixer tills keson är någorlunda slät. “Knåda” så gott det går, tillsätt lite mer kokosmjöl om det är för kletigt (använder du vassle kan detta behövas). Låt degen vila i kylen ett tag så blir det lättare att rulla bollar, smält under tiden chokladen över vattenbad. Rulla små bollar av degen och doppa i chokladen, ställ sedan in dem i kylen igen tills chokladen stelnat. Tadaa – juliga, lena och chokladiga godisbitar! Hoppas det smakar 🙂

[vill också tacka Sanna för inspiration, återigen. Varför har jag aldrig tänkt på keso i gottebollar?! Knäppt.]

Annons

24 kommentarer

  1. Har redan testat och smakat nu, haha! Grymt gott 🙂 Dock hade jag i mer kanel men jag är en liten kanelnörd så, haha. Grymt goda! 🙂

    1. haha, nämen! Ja, att man går och drömmer om pepparkakor är kanske inte så konstigt såhär i juletider 😉 och det ÄR ju så gott, i alla olika former 😀

    1. Tack (och jag bara måste klämma in här -för himla kul att du hittat hit!- att jag tycker du är himlahimla snygg, stooor inspirationskälla!) 😀

  2. hej!
    Gud så goda det såg ut, kommer absolut att göra dom. men min fråga är nu: hur länge håller de? om man har dom i kylskåpet? gör ja dom idag, kan de klara sig till jul eller ska man vänta med det?
    tac för en bra blogg! ha en bra dag!

    1. nog för att de lär hålla ett tag i kylskåp (där de bör förvaras) så kanske en knapp månad är lite väl.. men jag vet inte, har ju inte testat ännu själv 😉 bakade mina häromdagen.

  3. Åh! De där både ser och låter supergoda (smakar troligtvis det också). Min fråga är bara om man skulle kunna byta ut proteinpulvret mot någonting? 😀

  4. Åh dom blev jättegoda. Gjorde dom igårkväll och tillomed min kille tyckte det var gott och han hatar allt “nyttigt”
    Väldigt maffiga och goda, dom blir det att göra igen 🙂
    Senare idag ska jag prova dina chokladbiscotti 🙂

  5. Om man inte har kokosmjöl tror du man kan använda samma mäng grahamsmjöl?
    Tack för en fantastisk blogg!:)

      1. nej, mixade kokosflingor är inte samma sak som kokosmjöl.. men gott kan det ju vara ändå! 🙂 och fint att rulla i 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons