Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons

See what I did there? Chocolate+coconut=chococo. Ibland får man till det.

Vad Chococo Krispy Bars är för något? Jo men ni kanske minns mina Nutella Krispy Bars? Om ni har testat dem vet ni också att de är typ vrålgoda. Så att jag som lite glömt bort dem är ett mysterium… Men idag mindes jag! Och gjorde en ny variant. Med choklad och kokos alltså, om inte det har varit tydligt nog. Och de var minst lika fantastiska kan jag meddela! Klara på ett nafs, ingen dötid i ugnen och de går givetvis lika bra att skära i bar-storlek att mumsa på till mellis, som i små munsbitar som passar bra att ta till kaffet. Eller bara efter maten. Eller till frukost. De passar helt enkelt när som helst man vill ha något gott. Dvs alltid.

krispycocochoco2

Ja ni ser ju. Krispig botten av chokladkrisp med mild smak av kokos, och över det en härlig kokos”frosting” som bryter av perfekt. Mmmm alltså ord räcker inte till när dessa ska beskrivas; ni bara måste testa. Värre saker har ni garanterat upplevt…

krispycocochoco3

 

Botten:

  • 4 dl “chocolate crisps”
  • 4 msk havregryn
  • 1 msk chiafrö
  • en nypa salt
  • 4 msk agave sirap (jag använde 2 msk med chokladsmak, och 2 naturella)
  • 4 msk kokossmör (inte samma sak som kokosolja!)
  • 2 msk kokosolja
  • en nypa vaniljpulver
  • 1/4 tsk smörextrakt (går absolut att skippa)
  • 1 skopa proteinpulver (vassle) med chokladsmak

Kokosfrosting:

  • 2 skopor PP chokladsmak
  • 1,5 msk kokosmjöl
  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk agave

krispycocochoco4

Gör såhär:

  • blanda puffar, havregryn, chiafrö och salt i en stor bunke, ställ åt sidan.
  • I en mindre, microsäker skål, rör ihop agavge, kokossmör, kokosolja och smörextrakt om du använder det. Micra tills du fått en rinnig konsistens, rör då och då, tar ca 30-60 sek. Rör ner proteinpulvret sked för sked, så du får en jämn smet.
  • Häll smeten över den torra blandningen och arbeta ihop med händerna. Du kommer få en kladdig klump. Tryck ut på en plan tallrik eller en skärbräda som du lagt bakplåtspapper på, och ställ in i kylen medan du gör frostingen:
  • och ja, frostingen är bara att röra ihop och bre över botten. Ställ in i kylen och låt stelna innan du skär i bitar. Klart!

krispycocochoco1

Annons

30 kommentarer

  1. Alltså… Det både låter och ser vrålgott ut!!
    Men du… Proteinpulver… vilken sort har du? Och hur mycket är egentligen en skopa? Jag har i omgångar ätit/druckit proteinpulver och märkt att skoporna är olika stora beroende på vilken sort man använder…!
    Och vad är chocolate crisps för nåt?

    1. Hej! Oj, jag glömde lägga in länken till mina Nutella Krispy bars, där har jag skrivit om chocolate crisp’sen ju! Häääär hittar du det inlägget: http://bloggaromtraning.se/roethlisberger/choco-nutella-crispy-bars/
      Jag köper mina crisps på Ica Maxi och de kostar mellan 20-40 kr beroende på butik, har jag noterat. Vilken sort “puffar” som helst lär funka, även typ hederliga rispuffar.
      Sedan ang proteinpulver. En skopa är “volym-mässigt” oftast 1/2 dl. Vissa sorter har mindre skopor, men de flesta sorter (vassle!! Kasein och bland-protte är ofta mindre) man köper här i Sverige är den storleken. Jag använder olika, denna gång detta: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/whey-80-stevia men annars är en favorit detta: http://budofitness.se/budo-fitness-black-line-basic-whey.html och båda de har 1/2dl-skopor vet jag.
      Hoppas du fick dina frågetecken utredda nu 🙂 kram!

  2. Alltså… Det både låter och ser vrålgott ut!!
    Men du… Proteinpulver… vilken sort har du? Och hur mycket är egentligen en skopa? Jag har i omgångar ätit/druckit proteinpulver och märkt att skoporna är olika stora beroende på vilken sort man använder…!
    Och vad är chocolate crisps för nåt?

    1. Hej! Oj, jag glömde lägga in länken till mina Nutella Krispy bars, där har jag skrivit om chocolate crisp’sen ju! Häääär hittar du det inlägget: http://bloggaromtraning.se/roethlisberger/choco-nutella-crispy-bars/
      Jag köper mina crisps på Ica Maxi och de kostar mellan 20-40 kr beroende på butik, har jag noterat. Vilken sort “puffar” som helst lär funka, även typ hederliga rispuffar.
      Sedan ang proteinpulver. En skopa är “volym-mässigt” oftast 1/2 dl. Vissa sorter har mindre skopor, men de flesta sorter (vassle!! Kasein och bland-protte är ofta mindre) man köper här i Sverige är den storleken. Jag använder olika, denna gång detta: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/whey-80-stevia men annars är en favorit detta: http://budofitness.se/budo-fitness-black-line-basic-whey.html och båda de har 1/2dl-skopor vet jag.
      Hoppas du fick dina frågetecken utredda nu 🙂 kram!

  3. Tror du man kan köra kokossmör i toppingen också? 🙂 Typ istället för kokosolja+kokosmjöl eller nån annan blandning?

    1. Jag har inte testat, men det lär väl gå.. vet inte hur det smakar eller hur konsistensen blir. Tror det blir lite smuligt och torrt, i alla fall torrARE än med kokosolja. Men smaken lär ju vara ungefär densamma 🙂

  4. Tror du man kan köra kokossmör i toppingen också? 🙂 Typ istället för kokosolja+kokosmjöl eller nån annan blandning?

    1. Jag har inte testat, men det lär väl gå.. vet inte hur det smakar eller hur konsistensen blir. Tror det blir lite smuligt och torrt, i alla fall torrARE än med kokosolja. Men smaken lär ju vara ungefär densamma 🙂

  5. Men ÅH så mumsigt! Kokossmör är något nytt för mej, ska se om jag hittar det så jag kan testa dessa! 🙂

    1. Kokossmör är busenkelt att göra själv! Allt man behöver är en bra mixer och vanlig riven kokos!
      Häll kokosen i mixern och mixa tills du har ett till att börja med ganska rinnigt kokossmör. Skrapa ner från kanterna några gånger under mixningen. Det ska vara ganska slätt så mixa på bara!
      Kokossmöret stelnar i kylen.
      Vill man kan man tillsätta lite vaniljpulver och/eller någon sötning.

  6. Men ÅH så mumsigt! Kokossmör är något nytt för mej, ska se om jag hittar det så jag kan testa dessa! 🙂

    1. Kokossmör är busenkelt att göra själv! Allt man behöver är en bra mixer och vanlig riven kokos!
      Häll kokosen i mixern och mixa tills du har ett till att börja med ganska rinnigt kokossmör. Skrapa ner från kanterna några gånger under mixningen. Det ska vara ganska slätt så mixa på bara!
      Kokossmöret stelnar i kylen.
      Vill man kan man tillsätta lite vaniljpulver och/eller någon sötning.

  7. Ååååh så fantastiskt goda (som de allra flesta av dina recept) =) !
    Jag fick förklara mej för min 4-åriga sons förskolefröken som en dag såg lite frågande på mej och undrade om Benjamin verkligen får äta chokladkräm till kvällsfika och chokladkaka till mellis vaaaaarje dag?
    Eeeeh, alltså, jooooe, meeen.. Och numer tror jag samtliga förskolefröknars egna barn äter din chokladkräm till kvällsfika 😉
    (inkusive fröknarna själva).

  8. Ååååh så fantastiskt goda (som de allra flesta av dina recept) =) !
    Jag fick förklara mej för min 4-åriga sons förskolefröken som en dag såg lite frågande på mej och undrade om Benjamin verkligen får äta chokladkräm till kvällsfika och chokladkaka till mellis vaaaaarje dag?
    Eeeeh, alltså, jooooe, meeen.. Och numer tror jag samtliga förskolefröknars egna barn äter din chokladkräm till kvällsfika 😉
    (inkusive fröknarna själva).

  9. Jag gjorde dessa i smaken white chocolate från Myprotein. Så gott, fick till och med tummen upp av sambon som inte är mycket för proteinpulver! ?

  10. Jag gjorde dessa i smaken white chocolate från Myprotein. Så gott, fick till och med tummen upp av sambon som inte är mycket för proteinpulver! ?

Lämna en kommentar

Annons
Annons