Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Chickenbits är en (hos mig) bortglömd favorit. Man kan panera kyckling (eller annat djur/vegetariskt alternativ såklart) med lite vad som helst. Jag har provat med kokosflingor som absolut är gott men det smakar då givetvis kokos och jag tycker konsistensen blir för “mjuk” – panering ska ju vara krispigt, visst!?

Det jag hade i bakhuvudet redan när jag klickade hem protein bites härom veckan var att jag ville göra just en smakrik, riktigt krispig, panering. Sagt och gjort – igår slängde jag ihop ett gäng frasiga chicken bits och åt till lunch. Det är himla enkelt och med smaksatta “chips” som panering behöver man inte ens krydda. Jag åt mina till en salsa som bestod av 1/2 mango, 1 tomat och 1/2 avocado. Dressingen var två skedar goji/mangodressing som jag rörde ut med en liten skvätt mjölk. Gott, enkelt och snabbt – bra vardagslunch! Eller middag för den delen.

proteinchickenbits1

De där protein bites:en är förresten grymt goda. Visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig, men de smakar mycket, är lätta och riktigt krispiga. En påse krossade jag nu, det blev lagom att panera en kycklingfilé med.

proteinchickenbits2

För ja, det man behöver är kyckling skuren i lagom stora bitar, en skål med valfritt mjöl (jag använde på sesammjöl), en skål där man vispar upp ett ägg, och slutligen krossade protein bites. Eller vad man nu behagar panera med.

proteinchickenbits3

Först ner och vända i mjölet:

proteinchickenbits4

Sedan via ägget och vidare till paneringen:

proteinchickenbits5

Ut på en plåt och in i ugnen på 200 grader i cirka tio minuter. Bara att skära i en chicken bits för att se, i min ugn tog det i alla fall knappa tio minuter.

proteinchickenbits6

Ja – det var det! Har någon av er något skoj tips eller trix när det kommer till panering? Jag har även provat med hackade nötter, det blir också väldigt gott (förutsätter givetvis att man gillar just nötter) och det är framför allt ett enkelt och kul sätt att variera maten 🙂

 

Annons

8 kommentarer

  1. Jag brukar panera i krossade fläsksvålar vilket borde bli liknande det här. De är ju också salta och goda så nått mer behövs inte. Ett annat tips är ju som du sa nötter med. Och då tycker jag att det blir godast med macadamianötterna!

  2. Jag brukar panera i krossade fläsksvålar vilket borde bli liknande det här. De är ju också salta och goda så nått mer behövs inte. Ett annat tips är ju som du sa nötter med. Och då tycker jag att det blir godast med macadamianötterna!

  3. Äter du aldrig typ ris, potatis, pasta osv längre? Inget illa menat, bara undrar liksom för du har inte haft med det i någonting du lagt upp recept på den senaste tiden 🙂

    1. Jo det gör jag absolut, kolhydrater äter jag till samtliga mål i någon form. Direkt efter träning är det ris, pasta, sötpotatis eller havregryn oftast (“vanlig” potatis tycker jag är rätt trist, bara) och i de andra målen älskar jag att frossa i frukt, har alltid frukt i salladen, gillar majs och rotfrukter också. Att recepten som hamnar här är mer bas protein+fett är för att mina efter-träning mål oftast är råvaror som “tråkigt” plockas ihop för att jag vill ha det SNABBT, mest 😉 när jag skapar recept att publicera här tar jag längre tid på mig att förbereda och “piffa till”, så att säga. Ska försöka ta mig lite tid att visa maten jag äter efter träning också 🙂

  4. Äter du aldrig typ ris, potatis, pasta osv längre? Inget illa menat, bara undrar liksom för du har inte haft med det i någonting du lagt upp recept på den senaste tiden 🙂

    1. Jo det gör jag absolut, kolhydrater äter jag till samtliga mål i någon form. Direkt efter träning är det ris, pasta, sötpotatis eller havregryn oftast (“vanlig” potatis tycker jag är rätt trist, bara) och i de andra målen älskar jag att frossa i frukt, har alltid frukt i salladen, gillar majs och rotfrukter också. Att recepten som hamnar här är mer bas protein+fett är för att mina efter-träning mål oftast är råvaror som “tråkigt” plockas ihop för att jag vill ha det SNABBT, mest 😉 när jag skapar recept att publicera här tar jag längre tid på mig att förbereda och “piffa till”, så att säga. Ska försöka ta mig lite tid att visa maten jag äter efter träning också 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons