Lättlagad lax-lyx
Långt bak i blogg-arkivet, skrivet en tisdag för tre och ett halvt år sedan, hittade jag det här receptet på lättlagad lax-lyx. En stor favorit hos mig som jag vill tipsa om nu igen, såhär en annan tisdag, tre och ett halvt år senare.
För 2-3 personer:
• 2-3 portionsbitar lax
• 1 liten burk crème fraiche
• 100 gram ädelost (jag gillar Kvibilles)
• 1/2 dl hackad persilja
• 1/2 msk citronskal, finrivet
• Salt och peppar (jag använder både svart- och vitpeppar)
• 1-2 msk olivolja
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa ihop crème fraîche, ädelost, persilja och citronskal i en skål, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Lägg laxbitarna i en olivolje-smord ugnsform, skär ett snitt mitt på varje bit, ca 1-2 cm djupt (beroende på hur tjock laxen är) och ca 5 cm långt.
- Fylla skåran med oströra och bre resten på toppen. Tillaga i mitten av ugnen, mellan 10 och 30 minuter, beroende på hur tjocka laxbitarna är.
- Servera med valfritt tillbehör, mina favoriter är färskt grönt och ris.
Annons
förgående artikel
GLASSGOTT
nästa artikel
Låter gott och enkelt, det ska jag testa!
Låter gott och enkelt, det ska jag testa!