Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons

peaicecream1

Jaha, så maskerade hon ännu en grönsak genom att förklä den som godsak. Vilken grönsak, undrar ni? Avocado? Squash? Blomkål? Nä. Gröna ärtor! Så himla enkelt dessutom. Och jag slapp banan-smaken som annars ju är en toppengrej att göra glass på. Frysta banan-skivor alltså, finns alltid i min frys redo att mixas till glass. Men då smakar den banan, liksom. Oavsett vad man tillsätter. Och jag gillar inte riktigt banan. Så då experimenterar man fram sådant här! Ärtor är proteinrika, billiga och smakar inte så mycket – perfekt! Nästa gång kör jag på sojabönor, kan ju inte bli annat än bra när nu detta blev så fint…

peaicecream2

För en portion:

  • 1 dl mandelmjölk
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kokossocker (eller annan, valfri sötning)
  • 1 äggvita
  • 2,5 dl frysta gröna ärtor

I en mixer slänger du ner, i ovan listad ordning, ingredienser. Mixa tills slätt, och ät direkt som soft-serve, eller frys en halvtimme eller något för lite fastare konsistens. Toppa med vad du vill, jag körde på cacao/cinnamon-kryddade kålchips som jag köpte på Gryningen i veckan.

Och jo, är du vegan kan du skippa äggvitan men var medveten om att äggvitan tillför lite “fluffighet”. Funkar utan men ja, med är bättre. Jag tänker mig att en halv tesked fiberhusk i en matsked vatten blir som ägg-konsistens och nog kan funka som substitut, men jag själv inte provat. Den som testar får gärna uppdatera mig om resultatet!

peaicecream3

Annons

5 kommentarer

    1. hehe visst är det lite underligt.. men hallå, kamouflerat som choklad går banne mig allt ner 😉 och smakar det dessutom inte alls ärtor? Ja säger ju sig självt! Kul att du gillar 😀

  1. Himmel va gott det blev! Det smakade inte ärtor men de blev liksom lite crunchy där i glassen 😀 Det är så otroligt perfekt att få i sig massa nyttigheter i form av glass! Imorgon ska jag prova göra vanilj eller något annat spännande 😀

Lämna en kommentar

Annons
Annons