Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Igår var mitt kök k-a-o-s. Kaos som i möbler staplade till torn, tallrikar och annat porslin spridda som farliga fällor på golvet – och mitt i allt ett gäng småkakor, en moussetårta, några cheesecakebollar, en laddning raw cookie dough glass-bars… Såklart!

För som jag nämnde häromdagen fick jag nu med inte ens en veckas marginal, börja om med allt till min föreläsning på BBC, och igår förmiddag passade jag på att fota lite exempelbilder att visa på lördag. Ett av motiven var dessa krispiga chokladkakor med sötsalt cashewfyllning:

chokladkakorsaltcashewkola

Du behöver: (6 kakor)

Sötsalt cashewfyllning:

*Du behöver ca 2/3 till kakorna. Resten kommer du ändå vilja äta upp direkt så ja – gör hela laddningen.

  • 50g cashewnötter
  • 25g mullbär
  • 1/3 tsk salt
  • 1 msk mjölk

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper eller en silikonmatta på en plåt.
  2. Mixa ihop cashewnötter och mullbär snabbt, så att det blir ett “crunchy mjöl”. Häll över i en skål, tillsätt salt och mjölk och rör ihop. Ställ åt sidan.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser för kakorna (dvs allt utom kokosolja och mjölk) i en skål.
  4. Smält kokosoljan och låt den svalna något, tillsätt sedan den + mjölken i den torra blandningen och arbeta ihop till en smidig deg.
  5. Dela upp degen och rulla till 6 lite större bollar och 6 lite mindre bollar. Platta till de 6 större bollarna och lägg på en rejäl sked av cashewfyllningen (jag förberedde små “bollar” även av fyllningen, ca 1/2-1 msk, som jag sedan bara fördelade) på var tillplattad boll.
  6. Platta till de 6 mindre bollarna och lägg ovanpå fyllningen som ett “lock”. Nyp ihop kanterna med den undre degbiten och lägg på den förberedda plåten (med “locket” nedåt)
  7. Grädda i 10-15 minuter (jag hade mina i ugnen i 13 min), ta ut och låt svalna på galler.
Annons

5 kommentarer

    1. Jag kommer prata om det på min föreläsning imorgon och sedan tänkte jag även blogga lite om ämnet “bloggfoto tips&trix”, meeen kan ju svara på just den här frågan snabbt 😛 det är kartongbitar som blev över när jag monterade en ikeahylla och behövde dra en sladd på baksidan, jag skar bort två fyrkanter och behöll dem för att ha såhär när jag fotar exempelvis mat eller bakverk 🙂

    1. Jag kommer prata om det på min föreläsning imorgon och sedan tänkte jag även blogga lite om ämnet “bloggfoto tips&trix”, meeen kan ju svara på just den här frågan snabbt 😛 det är kartongbitar som blev över när jag monterade en ikeahylla och behövde dra en sladd på baksidan, jag skar bort två fyrkanter och behöll dem för att ha såhär när jag fotar exempelvis mat eller bakverk 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons