Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Den här kakan, hörrni. Den här kakan kan jag garantera att ni vill baka! Typ nu. Och för all framtid.

saffranskaka1

SAFFRANSKAKA MED MANDELMASSA & VIT CHOKLAD

Kaka:

  • 1 frp vita bönor, väl sköljda och avrunna (≈215g avrunnen vikt)
  • 2 hela ägg
  • 1 äggvita
  • 2 msk flytande sötning, jag använde fibersirap gold
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 0,5-1 g saffran (jag hade 1 påse/0,5g saffran + 1 msk flytande saffransarom)
  • 2,5 msk fettreducerat kokosmjöl (vanligt funkar också)
  • 2 msk sukrin gold (eller valfri annan sötning)
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk kokosolja (flytande)

Topping:

  • 2 msk fettreducerat mandelmjöl (alt. vanligt mandelmjöl)
  • 2 msk vanligt, ej fettreducerat, mandelmjöl
  • 2 msk sukrin melis (eller florsocker)
  • 20g (1-2 msk) kokosolja
  • 30g vit choklad, jag använde Cavalier med riskrisp
  • en liten näve hackade mandlar (ca 10-15g?)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 165 grader.
  2. Förbered toppingen: rör ihop mandelmjöl, sukrin melis och kokosolja till ett grovt mandelmasse-smul. Hacka choklad och mandel. Ställ åt sidan.
  3. Skölj bönorna noga, gärna flera gånger. Låt rinna av. Mixa ihop bönor, ägg, äggvita och sirap till en jämn smet.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och mixa slätt. Häll smeten i formen, smula över mandelmassa, vit choklad och hackad mandel.
  5. Grädda i ca 25-30minuter.

saffranskaka3

Annons

3 kommentarer

  1. Hej Fanny
    ska absolut prova receptet till julbordet. En fråga bara: hur stor form använde du till detta recept? Och det beräknas räcka till hur många pers?
    Tack för en bra sida!
    / Silvia

Lämna en kommentar

Annons
Annons