Roethlisberger

Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Om du gillar den klassiska italienska desserten Tiramisu, kommer du med stor sannolikhet även gilla de här proteinbarsen. Kaffe, vanilj och choklad – och känner du för det så rör ner lite amaretto också!

tiramisubars3 tiramisubars1tiramisubars2

UPDATE: Jag gjorde dessa bars för flera månader sedan, och sparade en kort recept-notering som utkast för senare publicering. När jag tillslut skrev själva hela inlägget och postade det, glömde jag helt att skriva att jag utgick från ett recept ur Anna Sward’s (Proteinpow.com) bok Protein Pow Cookbook. Några små justeringar från mig, men originalreceptet är från Anna och det var fruktansvärt klantigt av mig att glömma skriva ut det när jag postade det sparade inlägget. 

TIRAMISU-PROTEINBAR

receptet ger 3 bars

Du behöver:

  • 2 st äggvitor
  • 1 msk kvarg eller tjock yoghurt
  • 1/2 tsk snabbkaffe
  • 1/2 msk kakao
  • 1,5 msk havremjöl
  • 1 msk kokosmjöl (jag använder fettreducerat, vanligt går bra)
  • 2 msk vassle proteinpulver, mitt var i smaken Caramel Macchiato
  • 35g cream cheese (lite mer än 2 msk)
  • 1-2 msk vassle proteinpulver, jag använde Tyngre Vaniljdrömmar
  • 50g choklad

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop äggvitor, kvarg och snabbkaffe. Tillsätt kakao, havremjöl, kokosmjöl och vassle och rör tills jämnt.
  3. Häll i en bakplåtspappersklädd liten ugnsform (min var 15×15 cm) och grädda i ca 15 minuter. Använd provsticka och övergrädda inte.
  4. Rör ihop fyllningen och ställ in i kylen medan “bars-botten” svalnar. Smält chokladen.
  5. Skär den avsvalnade bars-botten i 6 lika stora bitar, fördela fyllningen mellan 3 av dem och lägg sedan på de andra 3.
  6. För att underlätta choklad-täckandet kan du lägga in barsen i frysen en ≈10 minuter så fyllningen blir fastare. Täck med choklad, låt stelna.

tiramisubars4

Annons

4 kommentarer

  1. Men åååååå vad jag måste göra detta till min tiramisu fantast till mamma! Om man inte har macchiato proteinpulver – vad kan man använda då?? Så tacksam för svar, kram!

    1. Det går bra att använda vilken smak av vassle som helst, som en råkar ha hemma och gillar 🙂 Kram!

    1. Anna, I’m honestly so sorry for this, and I just updated the post explaining why I came to post the recipe without giving you credit. It was a clumsy mistake and of course (!) it was not at all my intention to take the credit for your work. I’ve written about you/your stuff/your book several times before (because you’re awesome, and I love your work) and I would never just “not mention” the recipe creator if I’d tried a recipe of theirs. Never. This was an honest mistake and I hope you understand I would never try to take credit for anything you’ve done.

Lämna en kommentar

Annons
Annons